Burza w głowie?

Przez nasze głowy nieustannie przepływają setki myśli, które niczym burza potrafią siać zniszczenie. Pamiętajmy jednak, że po burzy następuje tęcza, te piękne zjawisko, które jest symbole szczęścia, nadziei i lepszej przyszłości, skłoniła nas do postawienia pierwszych kroków w kierunku “polepszenia świata”. My, młodzi ludzie postanowiliśmy wyciągnąć pomocną dłoń do każdego, kto tego potrzebuje. Nasza przygoda zaczęła się jako projekt psychologiczny, który niedługo potem po wielu konsultacjach ze specjalistami rozszerzył się o tematy dietetyki, socjologii i seksuologii. Zależy nam, aby nauczać, inspirować i motywować.

Naszym głównym zadaniem jest dotarcie do jak największej ilości osób, którym jesteśmy w stanie pomóc. Każda osoba jest dla nas ważna. Dlatego korzystamy z pomocy specjalistów, którzy pomagają zrozumieć nam lepiej niektóre problemy. Chcemy brać udział w wielu wykładach, eventach charytatywnych. W niedalekiej przyszłości chcemy sami prowadzić wykłady wraz ze specjalistami.

Nasz projekt to nie tylko jedna osoba, a zgrana ekipa. Należą do niej uczniowie i studenci bydgoskich szkół oraz uczelni rozsianych po całej Polsce. Jesteśmy młodymi ludźmi, którym obecne problemy nie są obce i chcemy siać jak najwięcej radości. W zespole posiadamy researcherów, grafików, fotografów oraz copywriterów. Projekt powstał, ponieważ chcieliśmy poznać lepiej problemy naszych przyjaciół.